Hogyan főzzük a spagetti tésztát?



Ne sajnáljuk se a  vizet, se a sót a tésztafőzésnél!
Egy nagyobb fazékba tegyük fel tehát a sós vizet, mikor a víz forr, tegyük bele  a spagettit és időnként kevergessük meg egy húsvillával, hogy ne tapadjon össze.
A spagetti akkor főtt meg, amikor egy szálat kivéve és összehajtva nem törik el.
Ha nem azonnal használjuk fel, akkor hideg vízzel hűtsük le, majd egy kis olajjal keverjük össze.
Felhasználás előtt forró vízben melegítsük fel.
A makaróni és penne főzéspróbája pedig a következő: késsel kettévágunk egy darab tésztát, és ha nem látjuk fehérebbnek (nyersnek) a közepét, akkor kész, megfőtt.Semmiképpen se főzzük túl!

2 megjegyzés:

´*•.¸(*•.¸♥¸.•*´)¸.•*´cuki´*•.¸(*•.¸♥¸.•*´)¸.•*´ írta...

Koszi szepen. Az asszonyok itthon hagytak egyedul es nem tudtam hogy kell fozni a spagettit. Bocsi de fiu vagyok es nem en szoktam fozni

Gergely Lázár írta...

Még egy: SOSE törd el a spagettit (vagy bármely olasz tésztát) főzés előtt. Sértés!

Megjegyzés küldése

 
Konyhai élvezetek... © 2008 | Créditos: Templates Novo Blogger