Hozzávalók:
10 db csirkeszárny
gyömbér
méz
olaj
só
Elkészítés:
A szárnyakat alaposan mossuk meg, majd sózzuk, és tegyük egy tálba. Szórjunk rá apróra vágott gyömbért, öntözzük meg mézzel és egy kevés olajjal. Alaposan forgassuk össze és legalább 12 órára tegyük hűtőszekrénybe. Miután ezzel a kis pihentetéssel az ízeket jól összeérleltük, tegyük a szárnyakat tepsibe, alufóliára vagy sütőpapírra. Sütőben süssük, 180 °C fokon, kb. 1 óra alatt sül meg.
A gyömbér kitűnő gyomorerősítő, étvágyjavító, emésztést elősegítő hatású fűszernövény. Vágva, őrölve, egyes országokban kandírozva (cukrozva) is árusítják. Gyökérgumóját nyersen is felhasználják; ilyenkor előbb meg kell hámozni. Intenzív aromája miatt adagolásával takarékosan kell bánni, mert túladagolva kellemetlen, kesernyés ízt ad az ételnek.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése