Címkék:
burgonya,
ételrecept,
leves,
tiroli,
vega
Ebben a hideg januárban az olasz ételek mellett kapjon helyet most egy kis alpesi-síelős hangulatot megidéző tiroli burgonyakrémleves. Egyszerű, hétköznapi hozzávalókból, gyorsan, nagyon ízletes levest készíthetünk.
Hozzávalók:
burgonya
zeller
sárgarépa
vöröshagyma
tejszín
babér levél
kenyér szeletkék
olaj
fokhagyma
húsos szalonna
Elkészítés:
A kockára vágott burgonyát, zellert, sárgarépát és vöröshagymát, hozzáadva a babérlevelet és sót, egy lábasban fedő alatt puhára főzzük. A babérlevelet kivesszük, és egy kis tejszín hozzáadásával az egészet összeturmixoljuk. Annyi vízzel kell elkészítenünk, hogy a krémlevesnek megfelelő sűrűséget érjük el...
Közben vékonyra szelt kis kenyérszeletkéket fokhagymás olajjal megkenegetünk és a sütőben szép pirosra sütjük őket. Tálaláskor - már a tányérban - vékony csíkokra vágott, pirtott húsos szalonnát szórunk a levesre, és ezzel valamint a "megpirosított" kenyérszeletkékkel kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése