Citromos olaj:
Hámozzunk meg vékonyan egy citromot, és a héját papírtörlőre téve hagyjuk egy napig száradni, majd tegyük bele egy üveg olívaolajba. 1-2 hétig kell áztatni, majd szintén le kell szűrni, és tiszta üvegbe átönteni. A citromhéjat ki lehet dobni.
A citromos olajat ajánljuk halételek, zöldségsaláták, és különféle szendvicskrémek ízesítésére. A vitamin megőrzés érdekében csak a készételt ízesítsük vele!
Narancsos olaj:
Ugyanaz naranccsal.
Gyümölcsös olaj:
Az üvegbe tegyünk pár rúd fahéjat, narancs és citrom megszárított héját, és önsük fel mogyoróolajjal, pár hét múlva szűrjük le és fogyasztható. Felhasználás: palacsinta, csirkés ételek
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése