Címkék:
carbonara,
ételrecept,
olasz,
spagetti,
tejszínes,
tészta
A szénégetők spagettije!
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg spagetti
10 dkg füstölt húsos szalonna
3 dkg parmezán sajt (reszelt)
200 ml tejszin
2 db tojás sárgája
vaj
petrezselyem zöld
1 csipet bors (őrölt)
1 csipet só
Elkészítés:
Kockákra vágjuk fel a császárszalonnát és pirítsuk meg egy kevés vajon. Hozzáöntjük a tejszínt, kevés sóval, borssal ízesítjük, majd hozzátesszük a kifőzött spagettit, és összekeverjük. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a két tojás sárgáját, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. A tetejére még szórhatunk reszelt parmezán sajtot, de anélkül is kítűnő!
Azonnal tálaljuk. Száraz fehér bor a legfinomabb hozzá! Például a Siklósi Olaszrizling...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése